Trhané kuřecí maso na kari
Ingredience
20 ml řepkový olej
1 cibule
1 ks mrkev čerstvá kus (100 g)
100 g
čočka červená neloupaná
200 ml vody (nebo vývaru)
100 ml mléko polotučné 1,5% tuku
50 g špenát čerstvý
50 g rajčata cherry
100 ml mléka
Koření:
2 čajové lžičky kari
1/2 čajové lžičky mletého kmínu
1/2 čajové lžičky mletého zázvoru
300 g kuřecích prsou
sůl

Postup
Kuřecí prsa uvaříme v osolené vodě do změknutí. Poté natrháme a dáme stranou. Do pánve s vyšším okrajem dáme rozehřát olej. Zpěníme najemno nakrájenou cibuli, přimícháme koření, najemno nastrouhanou mrkev, nakrájené rajčátka, propláchnutou čočku, zalijeme vodou a necháme zakryté dusit zhruba 15 minut. Špenát opereme, pokrájíme a vložíme se směsi, zalijeme mlékem a necháme 10 minut pod pokličkou probublat. Vmícháme natrhané maso a můžeme podávat s uvařenou rýží.
Nutriční hodnoty
Energetická hodnota omáčky 2 659 kj
Bílkoviny 31 g
Sacharidy 81 g
Cukry 21 g
Tuky 22 g
Nasycené mastné kyseliny 3 g
Vláknina 27 g