Trhané kuřecí maso na kari
Ingredience
20 ml řepkový olej
1 cibule
1 ks mrkev čerstvá (100 g)
100 g
čočka červená neloupaná
200 ml voda (nebo vývar)
100 ml mléko polotučné 1,5% tuku
50 g špenát čerstvý
50 g rajčata cherry
100 ml mléko
Koření:
2 čajové lžičky kari
1/2 čajové lžičky mletý kmín
1/2 čajové lžičky mletý zázvor
Bílkoviny:
300 g kuřecí prsa
Postup
Kuřecí prsa uvaříme v osolené vodě do změknutí. Poté natrháme a dáme stranou.
Do pánve s vyšším okrajem dáme rozehřát olej.
Zpěníme najemno nakrájenou cibuli, přimícháme koření, najemno nastrouhanou mrkev, nakrájené rajčátka, propláchnutou čočku, zalijeme vodou a necháme zakryté dusit zhruba 15 minut.
Špenát opereme, pokrájíme a vložíme se směsi, zalijeme mlékem a necháme 10 minut pod pokličkou probublat. Vmícháme natrhané maso a můžeme podávat s uvařenou rýží.