CIZRNOVÁ POLÉVKA S KRŮTÍMI KNEDLÍČKY

30.08.2022

U nás doma jsme polívkový! Tahle polévka si klidně může nést punc vyváženého pokrmu.

CIZRNOVÁ POLÉVKA S KRŮTÍMI KNEDLÍČKY

​​​​​​​​​​​​​​​​300 g mletého krůtího masa​​​​​​​​
40 g grana padano (parmazán) - strouhaný​​​​​​​​
35 g strouhanky​​​​​​​​
2 stroužky česneku - prolisovat
​​​​​​​​1 vejce​​​​​​​​
Oregano​​​​​​​​​​​​​​​​
1/2 ks cibule​​​​​​​​
25 g rajčatový protlak​​​​​​​​
20 ml olivový olej​​​​​​​​
1000 ml vody​​​​​​​​
zeleninová pasta (bujón)​​​​​​​​
2 plechovky cizrny​​​​​​​​​​​​​​​​

Připravíme knedlíčky: Maso, 1 pl protlaku, vejce, 1 stroužek česneku, strouhanku, oregano, sůl a pepř smícháme. Rukama vytvoříme kuličky a necháme stranou.​​​​​​​​Cibuli nakrájíme najemno, zpěníme na oleji společně s česnekem. Ten přidáváme později, aby se nespálil a nezhořkl. Přimícháme 1 pl protlaku, 1 plechovku cizrny, vodu, zeleninovou pastu, sůl a pepř. Rozmixujeme. Přidáme 1 plechovku cizrny a připravené knedlíčky a necháme vařit 25 minut.​​​​​​​​​​​​​​​​


NOVINKY Z KLUBU

Dnes jsem pro vás připravila pár tipů na snídaně s makroživinami, s důrazem na množství bílkovin.


Dnes se věnujeme ROZLOŽENÍ ŽIVIN DO DENNÍ ENERGETICKÉ POTŘEBY.