Řízek "křup"

13.08.2020

Už jsem si ani nemyslela, že si dám někdy křupavý řízek, díkybohu jsem se spletla. Jednoduchá příprava, výtečná chuť.

Na 2 porce potřebujeme

240 g kuřecích prsou
1 vejce
30 g kukuřičných lupínků
sůl

200 g brambor
200 g zeleniny

60 g bílého jogurtu
40 g bílý jogurt MILKO 0% tuku (protože má více bílkovin a tvarohovitou příchuť)
1/2 stroužku česneku
sůl, pepř

Kuřecí prsa očistíme a rozkrojíme na tenčí plátky. Vejce rozkvedláme se špetkou soli. Maso zlehka osolíme z obou stran. Kukuřičné lupínky nadrtíme, ideální pomocník je plastový sáček a váleček. Maso vykoupeme ve vajíčku, obalíme v kukuřičné drti a vyskládáme na plech vyložený pečícím papírem.

Brambory a zeleninu očistíme, nakrájíme na střední kusy. Vyskládáme na plech k řízkům. Osolíme.
Plech vložíme do vyhřáté trouby, pečeme 40 minut při 200 °C.
Dip připravíme smícháním jogurtů, ochutíme prolisovaným česnekem, zlehka osolíme a opepříme.
Dobrou chuť :)