Masové kuličky v rajské omáčce

01.04.2020

Příprava a samotné vaření je velmi jednoduché a rychlé. Oběd tak máte hotový za pár minut.


Na 12 kuliček potřebujeme:

400-500 g hovězího mletého libového masa
4-5 stroužků česneku (množství dle vlastních preferencí)
Koření (sůl, pepř, tymián, italské bylinky)

Maso smícháme s utřeným česnekem a kořením. V dlaních krouživým pohyby vytvoříme kuličky, které dáváme na plech s pečícím papírem. Plech s kuličkami vložíme do předehřáté trouby a pečeme při 180 °C zhruba 20-30 minut.

Na omáčku potřebujeme:


2 lžíce řepkového oleje
1 lžíce hladké špaldové mouky
1 lžíce cukrové šťávy Panela
1 malá konzerva rajčatového protlaku
1 cibule
3 stroužky česneku
1 konzerva krájených rajčat
Kořeni (tymián, bobkový list, nové koření)


Ve velké pánvi zpěníme na oleji nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme lžíci mouky a lžíci cukru, podlijeme hrníčkem vody (dle hustoty můžeme podlít i více). Přidáme rajčatový protlak, sekaná rajčata, utřený česnek a všechno koření. Chvilku dusíme. Podáváme s celozrnnými těstovinami.

Dobrou chuť a dejte vědět, jak chutnalo 🙏🏻☺️