Dýňovo-zelné placky

15.10.2019

Období dýňových receptů je v plném proudu. Já jsem se nechala inspirovat na dýňových slavnostech a vyzkoušela placky z dýně a kysaného zelí. 

500 g dýně hokaido

250 g kysaného zelí

2 vejce

3 lžíce solamylu

5 stroužků česneku

majoránka, mletý kmín, sůl, pepř

řepkový olej

Dýni důkladně omyjeme a čerstvou nastrouháme nahrubo, přidáme pokrájené vymačkané od šťávy kysané zelí. Vklepneme 2 vejce, přidáme utřený česnek, koření a solamyl a důkladně promícháme, ať se chutě propojí.

Na teflonovou pánev dáme lžíci oleje, spíš, aby se pánev jen tak lehce vymazala, nechám zahřát a přidám těsto z dýně. Tvoříme malé placky, aby držely tvar a nerozpadaly se.

Můžeme podávat jako přílohu k masu, nebo jen tak s dipem.