VZOROVÝ JÍDELNÍČEK I.
14.04.2020
U sestavování jídelníčku bychom měli myslet na to, že by měl splňovat zásady zdravého jídelníčku, měl by být chutný, pestrý a mnohé z nás uvítají také jednoduchost a rychlost v přípravě.
V prvé řadě musíme dosáhnout toho, že žádnou z důležitých složek jídla nevynecháme. Jednotlivý chod by se měl tedy skládat z:
→ bílkovin (maso, ryby, vejce, šunka, mléčné
výrobky - jogurt, mléko, sýr, tvaroh)
→ celozrnných obilovin (pečivo,
knäckebrot, ovesné vločky, müsli,..), přílohy (brambory, rýže, celozrnné
těstoviny, pohanku, kuskus, quinoa,...)
→ kvalitní tuky (rostlinné oleje,
ořechy, avokádo,..)
→ ovoce, nebo zelenina
→ tekutiny
Chcete poradit s jídelníčkem? Ozvěte se ještě dnes!
Volejte 604 524 611, nebo napište na info@vyzivamarketa.cz.
Název | Množství | kJ | Bílkoviny [g] | Sacharidy [g] | Cukry [g] | Tuky [g] |
---|---|---|---|---|---|---|
Snídaně [1 327 kJ] | ||||||
špaldové palačinky | 120 x 1 g | 697 | 8 | 26 | 4 | 3 |
Řecký jogurt bílý 0% tuku Milko | 1 x 100 g | 241 | 10 | 4 | 4 | 0,3 |
jahody | 1 x porce (50 g) | 73 | 0,4 | 3 | 2 | 0,19 |
banán | 30 x 1 g | 118 | 0,36 | 7 | 6 | 0,07 |
Pokud máte o jídelníček zájem, zadejte prosím svůj email níže, po zadání a odeslání emailu bude možné jídelníček stáhnout. Na email Vám pošlu novinky, nebojte - nebude to často a z newsletteru se můžete kdykoliv odhlásit.