Tuňákové karbanátky z pohanky
			            Můj muž si tyto jednoduché karbanátky zamiloval!
Ingredience
2 ks vejce slepičí 
180 g tofu marinované 
150 g (větší konzerva) tuňáka ve vlastní šťávě
1 ks mrkev čerstvá
10 g dijonská hořčice
70 g pohanka loupaná lámanka
5 g lněných semínek
Postup
Pohanku uvaříme dle návodu (3 minuty vaříme, poté necháme 15 minut stranou vychladnout). Uvařenou pohanku smícháme s tuňákem, najemno nastrouhaným tofu a najemno nastrouhanou mrkví, přimícháme vejce, hořčici a podrcené lněné semínko. Osolíme a opepříme. Z takto připravené směsi vytvarujeme rukama placky. Pokládáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v troubě při 180 °C zhruba 30 minut.
Nutriční hodnoty
Energetická hodnota 3 789 kj 
Bílkoviny 88 g 
Sacharidy 61 g 
Cukry 9 g 
Tuky 33 g 
Nasycené mastné kyseliny 7 g 
Cholesterol 431 mg 
Vláknina 15 g 
