JÍDELNÍČEK NA MÍRU

01.02.2020

SESTAVENÍ VÝŽIVOVÉHO PLÁNU 

Jídelníček na 14 dní, v němž najdete recepty na snídaně, obědy a večeře.  Jídelníček obsahuje 4-6 chodů dle zvoleného cíle. Jídelníček je sestavený z běžně dostupných potravin. Rychlé, chutné a jednoduché recepty. Variabilita, záměna jídel v rámci dnů. Jídla pro celou rodinu. Potraviny dostupné v rámci běžného obchodu. Není to dieta, není to drastické snížení kalorického příjmu. Naučíte se jíst tak, aby to bylo pro vás dlouhodobě udržitelné.

Služba je vhodná pro všechny ty, kteří nemají čas si jídelníček vymýšlet sami, nemají inspiraci a chtějí vyvážený jídelníček, který bude přesně podle jejich potřeb.

Zakoupením jídelníčku získáte přístup do soukromé facebookové skupiny, kde sdílíme rady, inspirace, motivace. Budete ve skupině žen/mužů, kteří řeší stejnou situaci jako vy. 

Jdu do toho! 

Před zahájením programu. Každé klientce doporučuji si pořídit fotografii (v plavkách, nebo v legínách a přilehlém tílku) na fotografii sama klientka vidí progres a je více motivována. Bez Vašeho souhlasu nebudou fotografie nikde zveřejněny.   

Největší strašák nadváhy je vnitrobřišní (útrobní tuk). Tuk, který je v dutině břišní a obaluje, až prorůstá orgány. Tento ukazatel nám určuje míru nadváhy / obezity a rizika kardiovaskulárních onemocnění, onemocnění pohybového aparátu nebo třeba zvýšené riziko diabetu II. typu.

Druhým ukazatelem, který je pro mnohé sportující ženy i muže mnohdy důvodem diet je podkožní, tzv. subkutánní tuk. Množství můžeme změřit bioimpedančními analyzátory (např. INBODY) a kaliperací. Podkožní tuk představuje menší zdravotní riziko než tuková tkáň viscerální.

A jak jste na tom Vy?

Obvod pasu určující zvýšené a vysoké riziko metabolických a kardiovaskulárních komplikací obezity u mužů a žen:

Zvýšené riziko Vysoké riziko

Muži > 94 cm > 102 cm

Ženy > 80 cm > 88 cm

Na obrázku vpravo je postava, kdy pro naše potřeby zjišťujeme obvod sníženého pasu.

OBVODY

• Obvod břicha měříme pásovou mírou v místě největšího obvodu, nejčastěji v oblasti pupku, a jeho trendu využíváme například při hodnocení regrese ascitu.

• Obvod pasu měříme v polovině vzdálenosti mezi hranou lopaty kosti kyčelní a posledním žebrem a slouží k hodnocení rizikovosti viscerálního typu obezity. Hodnoty obvodu pasu nereflektují tělesnou výšku a u výškově pod- a nadprůměrných osob může být tento parametr zkreslující.

• Obvod boků využívaný při hodnocení závažnosti viscerálního typu obezity měříme v nejširším místě hýždí.