Lilkové ragů
Načerpejte inspiraci, jak do svého jídelníčku zařadit více zeleniny. Zelenina je nedílnou součástí vyváženého jídelníčku.
LILKOVÉ RAGŮ
Suroviny:
1 lilek
1/2 cibule
2 stroužky česneku
20 ml olivový olej
10 g rajčatový protlak
1/2 papriky červená, žlutá, podle toho, co doma máte
Sůl, pepř
Postup:
Lilek a cibuli nakrájíme na drobné kostičky, opečeme na oleji do změknutí zhruba 10 minut. Přidáme na kostičky nakrájenou papriku, prolisovaný česnek, rajčatový protlak, dochutíme solí a pepřem a dusíme dalších 5 minut.
Podáváme na opečených plátcích bagety. Doplníme o zdroj bílkovin, například pečený seitan je velmi jednoduchá příprava a chuťově se velmi hodí. Seitan speciál rozbalíme, nakrájíme na nudličky a na sucho na pánvičce opečeme do křupava. Nezapomeňte si k jídlu přidat také zeleninu. #vyvazenytalir
Postup pro majitele Thermomixu:
Do mixovací nádoby vložte česnek a sekejte 3 sek/rychlost 5, přendejte do misky a odložte stranou.
Do mixovací nádoby vložte na větší kusy nakrájený lilek, a cibuli napůl a sekejte 6 sek/rychlost 5.
Přidejte olej a restujte 10 min/Varoma/rychlost 1.
Přidejte nakrájenou papriku, posekaný česnek, sůl, pepř, rajčatový protlak a duste 5 min/100°C/rychlost 1. Při restování použijte místo odměrky košík.