Kuřecí prso na žampionech

05.10.2020

Nemusíte být šéfkuchař, abyste toto v cuku letu zvládli uvařit 👌

Suroviny:

kuřecí prso
bulgur celozrnný
olivový olej
cibule
žampiony (nebo jakákoliv jiná zelenina, kterou máte rádi 😉
rajčatový protlak
sůl, pepř, koření dle vlastní chuti
bujón (nemusí být, vařila jsem v něm bulgur, ale postačí, když si vodu přisolíte)

Postup:

  1. cibuli nakrájíme na drobné kousky
  2. na teflonové pánvi rozehřejeme kapku oleje, a cibulku na ni zpěníme
  3. žampiony očistíme od slupky a nečistot, nakrájíme na kousky a přimícháme k cibulce
  4. kuřecí prsa omyjeme, očistíme od blan a nakrájíme na menší kousky. zvlášť na nepřilnavé pánvi opečeme
  5. ke směsi žampionů přimícháme rajčatový protlak, zalijeme zhruba deci vody a necháme dusit. směs ochutíme solí, pepřem, bylinkami...
  6. k hotové směsi přimícháme opečené kousky masa, zamícháme a přiklopíme pokličkou, již nevaříme, jen necháme propojit chutě
  7. mezitím si naservírujeme přílohu, použila jsem bulgur - vaříme dle návodu, bulgur propláchneme, zalijeme vodou zhruba palec vody nad bulgurem, osolíme a vaříme do změknutí, většinou se mi podaří odhadnout množství vody, která se vyvaří, obvykle je to něco kolem 15 minut.
  8. přílohu zalijeme omáčkou ze žampionů a kuřecího prsa


Dobrou chuť!

Markéta