Krůtí čína

30.04.2020
SUROVINY


Základ:
500 g krůtí prsa (lze použít také kuřecí prsa)

Na marinádu potřebuješ:
4 stroužky česnek
2 lžíce řepkový olej
2 lžíce sójová omáčka
1-2 lžíce škrob
Sůl, pepř, chilli

Bez toho to nejde:
2 ks mrkev
1 ks pórek
1 ks cibule
2 ks červená paprika (nebo kapie)

POSTUP

Maso očistíme a nakrájíme na menší kousky.
V míse smícháme maso s marinádou. Ideální marinovat přes noc, ale hodinka také postačí.
Zeleninu nakrájíme. Mrkev na slabé plátky, aby nezůstala příliš tvrdá.
Hlubokou pánev necháme rozpálit a naložené maso, včetně marinády, necháme zprudka opéct. Poté maso odložíme stranou a do stejné pánve dáme nakrájenou zeleninu. Opékáme ji zhruba 5 minut.
K zelenině vrátíme maso, promícháme a pod poklicí dusíme zhruba 15 minut.

Pokud máte rádi ořechy můžete před koncem dušení přimíchat 80 g kešu oříšků (nesolené, nepražené).

Podávejte s vařenou jasmínovu rýží.