Krůtí čína

30.04.2020

Jeden recept z Facebooku. Už mě nebavilo ho pořád hledat a mohl by Vám přijít také vhod :)

Krůtí čína 🔝❤️

500 g krůtích prsou
Nakrájet na menší kousky a naložit:
4 prolisované stroužky česneku
2 lžíce řepkového oleje
2 lžíce sójové omáčky
1-2 lžíce solamylu
Sůl, pepř, chilli

Nechat odležet minimálně 1 hodinu. Čím déle tím lépe 🙂

2 mrkve
1 pórek
1 cibule
2 červené kapie

Vše očistit, a nakrájet. Mrkev na tenčí plátky, aby nebyla příliš tvrdá.

Maso včetně marinády opéct zprudka ve větší pánvi. Jakmile je ze všech stran opečené, tak jej dát stranou a ve stejné pánvi opéct zeleninu do křupava (zhruba 5 minut), zakápnout případně ještě sojovkou. K zelenině přidat opečené maso, promíchat a společně pod pokličkou dusit. Zhruba 15 minut.
Před koncem vaření přidat 80 g kešu oříšků (nesolené, nepražené).

Podávala jsem s jasmínovou rýží a oba s partnerem jsme si chrochtali blahem. Maso bylo úžasně měkké, jemné a šťavnaté. Musím brzy znovu zopakovat 👌🏻

Doufám, že máte inspiraci na vaření a že mi dáte vědět, jak vám chutnalo 😊

Markéta
@ Poradenství - Výživa & Kondice