FIT segedínský guláš

08.10.2020

Že i s omajdou se dá hubnout je tento FIT recept důkazem. Za 6 minut hotové knedlíky jsou jako třešnička na dortu :)

FIT segedínský guláš

200 g vepřové libové maso (plec, kýta)
250 g kysané zelí
1 PL řepkový olej
1 PL hladká špaldová mouka
1 cibule
60 g zakysaná smetana light
koření: sůl, pepř, bobkový list, kmín, sladká a pálivá paprika

Na oleji opečeme pokrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájené maso a opečeme ze všech stran. Přidáme papriky, mouku, promícháme a zalijeme vodou, přivedeme k varu. Přidáme bobkový list a vaříme asi 15 minut. Poté přidáme pokrájené zelí a dusíme, až je vše měkké. Podle potřeby podléváme vodou. Ke konci přidáme zakysanou smetanu a prohřejeme. Podáváme s knedlíkem.

Knedlík z hrníčku (2 porce)

100 g celozrnné mouky pšeničné (nebo polohrubá pšeničná)
60 g celozrnné pečivo (lepší je starší)
1/2 lžičky prášek do pečiva
1 vejce
100 ml mléka
sůl, pepř, bylinky
olej na vymazání hrníčků

Pečivo nakrájíme na kostičky, smícháme s moukou a práškem do pečiva.
Petrželku nakrájíme nadrobno.
Vejce rozkvedláme s mlékem.
Vše důkladně smícháme. Osolíme a opepříme dle chuti. Těsto je tekuté.
2 hrníčky vymažeme důkladně olejem.

Těsto nalijeme do 2/3 !! Vložíme do mikrovlnné trouby a pečeme 6 minut. Zda jsou propečené zjistíme vpichem špejlí doprostřed knedlíku.