Borůvkové lívanečky

19.04.2019

Na 8 porcí potřebujete:
Inspirace z výborné kuchařky #jimezdravesfitrecepty

🍴40 g ovesných vloček
🍴90 g špaldové celozrnné mouky
🍴1 lžičku PDP
🍴1 lžičku skořice
🍴špetku soli

Vše smíchat.

🍴100ml mléka
🍴1 vejce
🍴1 lžíce medu
🍴půl misky borůvek

Vše smíchat.

Obě směsi spojit a důkladně promíchat. Já používám většinou mražené ovoce, které pustí vodu a tu dávám do těsta také. Je tedy možné, pokud použijete čerstvé ovoce, ze budete muset dat o trochu více mléka. Těsto je celkem husté, aby lívanečky na pánvičce drželi tvar.

Na ochucení jsem použila:

🥄 čerstvé ovoce
🥄 tofu krém (silk tofu rozmixované s banánem a kakaem)
🥄 tvarohový krém (měkký tvaroh smíchaný s bílým jogurtem)

Extra jemné tofu - SILK

Vegetariánský výrobek ze sóji. Můžete ho konzumovat za studena, upravovat jako náhražku masa nebo použít ve slaných i sladkých receptech.  


Výživové údaje na 100 g

Energetická hodnota 225 kJ / 54 kcal
Tuky: 2,5 g
z toho nasycené mastné kyseliny: 0,3 g
Sacharidy: 2,7 g
z toho cukry: 1,2 g
Bílkoviny: 4,7 g
Sůl: 0,2 g