Bramborový koláč s CHILI SIN CARNE

23.10.2020

Nejlepší slaný koláč, který jsem v poslední době dělala. Zkusila jsem bramborové těsto spojit se známým chili con carne, jen bez masa ;)

Bramborový základ:

700 g syrových brambor
4 vejce
80 g celozrnné špaldové mouky
40 g tvrdý tučný sýr
sůl, pepř

Brambory nastrouháme na jemno, propláchneme vodou, důkladně zbavíme vody (vyždímáme v utěrce) a všechny suroviny smícháme do jednoho těsta. Koláčovou formu 28 cm vyložíme pečícím papírem a těsto rozetřeme.

CHILI SIN CARNE (ČILI BEZ MASA):

200 g mletého "nemasa"  Garden gourmet (pokud jste masožravci, použijte libové maso - drůbeží, hovězí)
1 cibule
2-3 stroužky česneku
5 ks žampionů
2 rajské
1/2 papriky červené
1/2 papriky žluté
1 mrkev
2 pl řepkového oleje
koření: sůl, čili

Do velké pánve dáme rozehřát olej, zpěníme na něm cibuli s česnekem. Přimícháme "nemaso", opečeme ze všech stran a přidáme pokrájenou zeleninu. Zeleninu můžete použít dle receptu, nebo podle toho, co prostě doma máte. Dáme dusit pod poklici zhruba na 15 minut (u masa déle), posledních 5 minut dusíme bez poklice, aby se veškerá šťáva odpařila. Nechceme mokré těsto ;) Okořeníme. Jakmile směs lehce vychladne přendáme ji na připravené bramborové těsto. Pečeme ve vyhřáté troubě zhruba 45 minut při 180 °C.

Pro nás opravdová mňamka!

Dejte mi vědět, jak Vám chutnalo :)
#vyzivamarketa
@vyzivamarketa

Markéta