Vafle z acidofilního mléka

25.07.2019

Máte rádi sladké snídaně? Já ano, a proto si často dělám tyhle vanilkou voňavé vafle. Jejich příprava zabere zhruba 15 minut, a to za to stojí. Pokud nepoužíváte proteinový prášek, nemusíte jej do receptu dávat. Dejte si navrch více tvarohu a bílkovin budete mít také dost. Nemusíte ničím nahrazovat v těstě, jen dejte méně (nebo žádnou) vodu a přidejte jen vanilku na ovonění. Dejte vědět, jak vám chutnalo. Já byla sytá až do oběda.

Suroviny:

ovesné vločky 50 g 

špaldová celozrnná mouka 40 g  

prášek do pečiva  6 g 

proteinový prášek vanilkový 20 g 

skořice 3 g     

vejce 1 ks 

acidofilní mléko 130 g 

Postup:

V první řadě si vždy vločky rozemelu tyčovým mixérem na jemnou mouku. Přidám k nim všechny sypké ingredience. 

Smíchám mléko s vajíčkem a trochou vody. Obě směsi spojím dohromady, důkladně promíchám. Mělo by vzniknout hustší těstíčko, ale konzistenci si musíte vychytat, podle toho jak suché suroviny berou vodu. Když je těsto moc tuhé, tak je to jako podešev. 

Peču ve vaflovači, podávám s tvarohem smíchaným s lžící jogurtu, ovocem, ořechy (ořechovým máslem).

Dobrou chuť!

Markéta