Treska s bramborem a fazolky

01.12.2019

Přemýšleli jste někdy, že vaření není vlastně vůbec složité? 

Kdyby náhodou někdo potřeboval poradit, zde je postup vaření v krocích:

  1. začnu s bramborami: důkladně je omyjeme, ideálně očistit kartáčkem, mokré brambory dáme na talíř, mokrými prsty pocákáme, přiklopíme poklopem do mikrovlnné trouby a dáme vařit na maximální výkon zhruba minuty (délka vaření závisí na velikosti brambor, a počtu)
  2. tresku omyjeme a osušíme, zlehka okořeníme (nám doma stačí špetka soli, a pepře), opékáme na nepřilnavé pánvi na lžíci oleje, délku pečení bych odhadla zhruba na 8 minut, nespálit (raději zprudka opéct a dopékat pozvolna)
  3. v hrnci přivedeme k varu vodu, vsypeme mražené fazolky, na páře dusíme do změknutí. po vyjmutí necháme okapat. délka varu zase záleží, jaké množství do hrnce dáte vařit, na 1 porci bych odhadla opět nějakých 8-10 minut. 
  4. podáváme se zeleninovým salátem: polníček (v Albertu mají už opraný), půlky rajčátek, a naklíčené mungo (k dostání v Bille)