Obrácený švestkový koláč

09.10.2019

Snadný dezert, který si zamilujete. Švestky se skořicí a drobenkou!

Do zapékací mísy dejte omyté, vypeckované švestky 1 kg. Vymačkejte šťávu z 1 citrónu a nalijte na švestky. V hrníčku smíchejte 2 lžičky kukuřičného škrobu, také nalijte na švestky. Posypejte dle chuti skořicí a 20 g cukru.

V míse si umíchejte drobenku, já žmoulám rukama, vytvoří se mi pěkně žmolenka :) Potřebujete: 100 g celozrnné špaldové mouky, 50 g ovesných jemných vloček, 40 g cukru, 70 g změklého másla, 50 g nadrcených ořechů, špetka soli. Směsí drobenky zasypejte švestky. 

Dejte péct do předehřáté trouby zhruba na 30 minut, hlídejte si dle barvy drobenky, aby se nespálila. Teplota trouby 170°C.