Fazolový chlebíček

10.04.2019

1 konzerva červené fazole v nálevu

2 vejce

30 g hrachového proteinu (můžeš nahradit celozrnnou špaldovou moukou)

1 lžička prášku do pečiva

1 lžíce holandského kakaa

1 lžíce medu

Od oka rostlinné mléko (tolik, aby vzniklo lité těsto, měla jsem to moc husté, dala jsem zhruba 50 ml)

Mražená lesní směs (cca 100 g)

Fazole slít a propláchnout. Všechny mokré ingredience rozmixovat tyčovým mixerem. Přidat suché ingredience a pořádně promíchat. Dle hustoty doředit mlékem.

Těsto nalít do jakékoliv formy. (Použila jsem tvar chlebíku 22x6 cm). Použij pečící papír, lépe se pak s chlebíkem manipuluje. Na těsto nasyp ovoce a dej péct do rozehřáté trouby zhruba na 20 minut. Vyzkoušej špejlí 👍🏻


TIP 🍴 Servírovala jsem s arašídovým máslem (práškový od @myproteincz má skvělé výživové hodnoty zase pro všechny, kdo se snaží hubnout, má totiž až o 70% méně tuku, tudíž méně kalorií ☝🏻🙂 a pro ty, co chtějí nabrat trochu svalů je toto skvělý zdroj bílkovin 💪🏻) 

LUŠTĚNINY - FAZOLE

Luštěniny jsou významným zdrojem bílkovin. Věděli jste, ze obsahují minimum tuku, který má příznivý vliv na náš organismus, rostlinné steroly snižují hladinu špatného LDL cholesterolu. Obsahují vlákninu, a tak nás zasytí na delší dobu. 

Našli jste si svůj důvod, proč zařadit luštěniny do jídelníčku? 😊👌🏻